Kapittel 3 - Tvedestrand 


Komponistens nødhavn


Hell i uhellet             

                                       

Sommeren 1839 må ha vært usedvanlig kjip for den tyske komponisten Richard Wagner. For å komme unna aggressive pengefolk velger komponisten og hans hustru å flykte. Skuta kommer ut i et skikkelig drittvær i Skagerrak, der vinden røsker i riggen og bølgene fører farkosten viljeløst av sted.

I Oksefjorden ankrer fartøyet opp og når sjømennene senker seilene gjaller det kraftfulle sjømannssjantis mot den steile bergveggen. Komponisten lar seg umiddelbart trollbinde. Det er her Richard Wagner får ideen til operaen Den flyvende hollender. Ekkoet fra mannskapets sang skal bli brukt som et effektfullt tema i Wagners kommende storverk.


Havna: Oksefjorden - idyll utenfor allfarvei


Furøy innerst i Oksefjorden er en av disse perlene som bare imponerer. Midt på øya finner du det flotte herskapshuset som ble bygd av familien Smith. En idyllisk tursti slynger seg gjennom den spennende skogen.

I dag kan du fritt fortøye i dette innbydende øyriket som har vunnet pris som landets best tilrettelagte friluftsområde. Ankringsplassen på Furøya og på de to nærliggende nabohavnene på Hestøya og Furuholmen har toalett og brygge. Reisen inn til den mer urbane sjarmen i Tvedestrand gjøres unna på ti minutter